На 27 октомври 2017 г. Институтът по математика и информатика отбелязва 70 години от своето създаване. Годишнината ще бъде отбелязана с тържествено честване и изложба, посветена на историята и постиженията на Института, в Големия салон на БАН от 14 часа. Патрон на събитието е Президентът на Република България г-н Румен Радев.

На 25 и 26 октомври в Мултимедийната зала на ИМИ ще се проведе научна конференция под надслов “Да обменим идеи”, на която ще бъдат представени постиженията на учените от ИМИ в достъпен за широката публика формат. Проектната дейност на ИМИ ще бъде представена с изложба, разположена във фоайето на III етаж на Института.

В рамките на тържественото честване ще бъде открит и виртуалният Музей на математиката и информатиката в България. Колегите и гостите на събитието ще могат да разгледат някои от експонатите на музея и на живо. В библиотеката на ИМИ ще бъде разположена изложба, представяща периодични издания, монографии и книги, публикувани през последните години от учените на ИМИ.

Програма на конференцията, а също и повече информация за тържественото честване можете да намерите на сайта на Института.