На 6 юни 2020 г. се навършиха 20 години от смъртта на акад. Любомир Илиев. Възпоменателно честване по този повод се проведе на 5 юни 2020 г. пред паметната плоча на акад. Илиев до входа на Института по математика и информатика.

Да почетат паметта на акад. Илиев пред мемориалния кът се събраха негови колеги, приятели, ученици и последователи и членове на неговото семейство.

От името на ръководството на Института по математика и информатика, пръв към гостите се обърна чл.-кор. Олег Мушкаров, председател на НС на ИМИ, който изтъкна изключителната роля на акад. Илиев за развитието на математиката и информатиката в България.

За приносите на акад. Илиев към българската наука и образование говориха акад. Ревалски, председател на БАН, чл.-кор. Стефан Радев – дългогодишен директор на ИМех, проф. Галя Ангелова, директор на ИИКТ, акад. Кирил Боянов, доц. Първан Първанов, декан на ФМИ на Софийския университет и чл.-кор. Николай Николов, председател на Съюза на математиците в България. Свои спомени за работата си с акад. Илиев споделиха акад. Петър Кендеров, чл.-кор. Иван Димовски и акад. Петър Попиванов.

Благодарности от името на семейството на акад. Любомир Илиев поднесе неговата внучка Люба Илиева.