Международната конференция „Децата в дигиталната ера“ ще се проведе в периода 20-21 септември 2017 г. в гр. София с паралелни сесии в Представителството на ЕК в България („Дом на Европа“), Столична библиотека и Столична община (ул. „Париж“ 1).

Събитието се провежда под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО, на Мария Габриел, Еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество и на Ева Майдел, евродепутат, член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO).

Партньори на форума са Министерството на образованието и науката, Институтът по математика и информатика – БАН, Представителството на Европейската комисия в България, Българската стопанска камара, Британският съвет – България, Фондация “Право и интернет”, Клъстерът «София – град на знанието» и WebIT.

QED (QualityinEducation – Качество в образованието) се организира от 2011 г. след всеки EDUsummIT, и има за цел да представи резултатите от глобалните срещи на високо равнище по информационни технологии в образованието. По този  начин се оказва положително въздействие върху образователните системи на местно, регионално и международно ниво.

Традиционно домакин на QED е Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Главен организатор на QED е Катедрата на ЮНЕСКО „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ.

Съорганизатори на QED’17 са Асоциацията за Развитие на София,  Столична библиотека и Институтът по информационни технологии в образованието на ЮНЕСКО със седалище в Москва. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд научни изследвания при МОН и спонсорството на фирмите: TELELINK, Kontrax, Identrics, Stemo, HP и Reissfolf.

С темата  „Децата в дигиталната ера“, конференцията QED’17 е своеобразно надграждане на започналата преди 32 години в България инициатива „Децата в информационния век“.

Актуална информация за регистрация, официално откриване и програмата на QED’17 е достъпна на адрес: http://unesco.unibit.bg/QED17.