От 28 юли до 4 август 2017 г. в Техеран се проведе Международната олимпиада по информатика (IOI). Това е ежегодно състезание по програмиране за ученици от гимназиален етап на образованието, което се състои от двудневно програмиране и решаване на задачи с алгоритмичен характер. Учениците се състезават индивидуално, от всяка държава участват най-много четирима. Ръководители на българския отбор са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков. 

Българските състезатели се представиха отлично и всички завоюваха медали:

Енчо Мишинев – златен,
Радослав Димитров – бронзов,
Виктор Терзиев – бронзов,
Петър Няголов – бронзов.

МОИ е най-престижното състезание по компютърни науки в света. Негови патрони са UNESCO и IFIP. Тази година в Олимпиадата участваха отбори от 83 страни. Енчо Мишинев заема 7-мо място в класирането. В неофициалното отборно класиране по медали нашият отбор зае 16-о място. Запазваме 5-о място в класирането по медали за всички години и от тази олимпиада нашият отбор влезе в “Клуб 100”, т.е. броят на медалите, получени от нас досега надмина 100. Само още 4 държави могат да се похвалят с такъв успех.

Отборът ни се връща на 4 август в 20:45 часа на летище София, терминал 2, с полет от Истанбул.

Снимката ма българската делегация е направена след официалната церемония за награждаването. Отляво надясно: Руско Шиков – зам.-ръководител, Енчо Мишинев, Радослав Димитров, Виктор Терзиев, Петър Няголов, Красимир Манев – президент на IOI, Емил Келеведжиев – ръководител на отбора.