Радослав Раданов, учител в Професионална гимназия по транспорт и строителство “Христо Смирненски”, Разград, и разпространител на идеите на изследователския подход в математическото образование спечели първо място в международното състезание „Направи си постер“ (Make your own poster). Постерите трябваше да демонстрират как авторите им използват ресурси от платформата Scientix в работата си. Това състезание бе в рамките на Седмицата на откривателството в природо-математическите и инженерните науки (STEM Discovery Week 2017), организирана от Scientix.

Особена гордост за Института по математика и информатика – национална контактна точка за Scientix – е фактът, че ресурсите на тема Динамични сърца и Снежинки, които Радослав Раданов е използвал в работата си с ученици и с други учители и е представил в постера си, са разработени от проф. Тони Чехларова в рамките на проекта Mascil. Достъпът до тях е свободен и във Виртуалния училищен кабинет на ИМИ.

На STEM Discovery Week 2017 бяха представени (чрез Facebook и Twitter) 105 постера от 78 учители от различни европейски страни. Журито оцени 80 постера, посочени от публиката, като открои два от тях като най-добри.
Заедно с победителите от другите конкурси Радослав Раданов бе поканен от мениджъра на проекта в Брюксел за участие в 15-та работна среща „Научните проекти в лабораторията за бъдещите класни стаи“, която се проведе от 23 до 25 юни.

„Лабораторията е вдъхновяваща учебна среда в Брюксел, която те кара да преосмислиш ролята на педагогиката, технологиите и дизайна в твоята класна стая. Създадена е през 2012 г. от Европейската училищна мрежа с подкрепата на 30 министерства на образованието. В шест учебни зони посетителите могат да проучат основните елементи от обучението на 21. век: умения и роли на учениците и учителите, стилове на учене, дизайн на учебната среда, настоящи и нововъзникващи технологии и обществени тенденции, влияещи върху образованието“, разказва Радослав Раданов пред журналисти от онлайн медията e-razgrad.bg.