ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

Млади жени учени в областта на естествените науки имат възможността да кандидатстват за Национални стипендии в рамките на международната стипендиантска програма „За жените в науката“. Кандидатурите за конкурса могат да бъдат подавани от 31 март 2017 г., като и тази година ще бъдат присъдени три стипендии на стойност 5000 евро всяка.

Прочети още...

ВТОРИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „АКАДЕМИК СТЕФАН ДОДУНЕКОВ“
Е НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ ОТ ОУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ В РОДНИЯ МУ ГРАД КИЛИФАРЕВО

Наградата „Академик Стефан Додунеков“ е учредена през 2014 година с решение на Научния съвет на Института по математика и информатика при Българската академия на науките, представлява грамота и малка парична награда и се връчва ежегодно на ученик от ОУ „Неофит Рилски“ в град Килифарево за постигнати високи резултати в учебния процес.

Прочети още...

Наградата „Васил Попов” се връчва в чест на българския математик Васил А. Попов (1942-1990), който е известен най-вече със своя принос към Теорията на апроксимациите. Наградата ще бъде връчена за осми път на Петнадесетата международна конференция по Теория на апроксимациите, която ще се проведе от 22 до 25 май 2016 г. в Сан Антонио, Тексас.

Краен срок за изпращане на номинациите: 15 ноември 2015 година

Прочети още...

Съгласно своя статут Наградата по математика на ИМИ се дава на български гражданин за високи постижения в областта на математиката. Кандидатите за Наградата трябва да са на възраст до 40 години към 1-ви януари на годината, в която се връчва Наградата.

Прочети още...

Архив на новините