ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

От 28 до 30 септември 2015 г. във Велико Търново ще се проведе Петата международна конференция
„Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство” (Digital Presentation and Preservation of Cultural and Scientific Heritage – DiPP2015).

Събитието се организира под патронажа на ЮНЕСКО и с подкрепата на Министерство на образованието и науката и проект FOSTER.

Съорганизатори на ИМИ са Регионален исторически музей – Велико Търново, който е и домакин на събитието, Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков” – Велико Търново, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Община Велико Търново.

Участници в тазгодишното издание на DIPP ще бъдат повече 80 участници с над 45 доклада от над 10 държави, между които - Италия, Израел, Испания, Китай, Унгария, Австрия, Литва, Чехия, Русия, Сърбия, Хърватия, Украйна, България и др.

В рамките на конференцията на 29 септември от 17:20 до 20:00 часа ще се проведе семинар „Отворен достъп до научни публикации и данни“ и Национален информационен ден „Отворен достъп до научна информация”.
Семинарът „Иновации и култура – регионални проблеми и решения“е на 30 септември от 09:00 до 13:00 часа
На 28 септември 2015 в 11:00 часа в Регионален пресклуб БТА - Велико Търново, ще се проведе пресконференция за представяне на форума пред представители на национални и регионални медии.

За повече информация, посетете официалния сайт на конференцията.

 

Архив на новините